ورق آلومینیوم
ورق آلومینیوم یا صفحات آلومینیومی یکی از محصولات بسیار پرکاربرد در صنایع مختلف هستند. ورقههای آلومینیومی از طریق نورد آلومینیوم خام اولیه و با فشار زیاد تولید میشوند. ضخامت ورقههای آلومینیوم معمولا حدود 1 تا 6 میلیمتر است. ورقهای آلومینیومی دارای مزایای بسیار زیادی هستند و این مزایا باعث شده است تا کاربرد این محصول بسیار زیاد شود و از آن در صنایع مختلفی استفاده میشود. ورقهای آلومینیومی دارای انواع مختلفی هستند که شما میتوانید باتوجه به نیازهای خود از آنها استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با ویژگیها و کاربرد ورق آلومینیومی تا انتها با ما همراه باشید.
مراحل تولید ورق آلومینیوم
ماده اولیه آلومینیوم سنگ معدن بوکسیت است که در خاک رس وجود دارد و معمولا در چند متر زیر زمین و اطراف خط استوا پیدا میشود. پس از استخراج و شستشو کامل بوکسیت، برای استخراج اکسید آلومینیوم یا آلومینا آماده میشود. برای این کار از سود سوزآور و آهک استفاده میشود. پس از گرم کردن بوکسیت خرد شده و تصفیه کریستالهای آن، آلومینای مورد نیاز برای تولید فلز آلومینیوم آماده میشود.
پس از این مرحله در فرایند الکترولیزر، با استفاده از کاتدهای منفی و مثبت کربتی، آلومینای به دست آمده با ایجاد گاز CO2 به حالت مایع در میآید. سپس میتوان این آلومینیوم مایع را به اشکال مختلف در آورد و از آنها برای تولید ورق آلومینیوم استفاده کرد. برای تولید صفحه آلومینیومی باید شمشهای تولید شده را صاف کنید تا سطح آینهای به دست آید.
پس از اینکه این شمشها به دمای 400 درجه سانتیگراد رسیدند آنها را از یک دستگاه نورد عبور میدهید و فرایند نورد کاری فلزات را آغاز میکنید تا به یک ورق نازک آلومینیوم تبدیل شوند. این روش همان نورد گرم است. در این مرحله محصول بهصورت کویلها نورد در میآیند تا برای مراحل بعدی آماده شوند. پس از نورد گرم، نوبت به نورد سرد میرسد. در مرحله نورد سرد میتوانید ورقهای آلومینیوم را به ضخامتهای مختلف درآورید تا برای کاربردهای مختلف آماده شوند. پس از پایان این مرحله ورقههای آلومینیوم بهصورت رول ذخیره میشوند.
انواع ورق آلومینیوم
ورقهای آلومینیومی دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام از آنها کاربردهای مختلفی دارند و در صنایع مختلف از آنها استفاده میشود. برخی از انواع ورق آلومینیوم بهصورت زیر است:
- ورق آلومینیوم ساده: ورقهای آلومینوم ساده بدون هیچ تغییری نسبت به حالت اولیه پس از تولید به مشتریان عرضه میشوند. از ورقهای آلومینیومی از آلیاژهای سری 1000 تا 7000 و در ابعاد مختلف تشکیل میشوند.
- ورق آلومینیوم رنگی: یکی از ویژگیهای مفید آلومینیوم این است که خاصیت رنگ پذیری دارد و به همین دلیل میتوان از آن در مواردی مانند دکوراسیونهای داخلی و خارجی استفاده کرد. از این نمونه از ورقهای آلومینیومی در ساخت سقفهای شیروانی، سقف سالنهای ورزشی، بدنه کانکس کابینت سازی و… نیز استفاده میشود. این نوع ورقهها از مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی نیز برخوردار هستند. باتوجهبه اینکه در ساخت این نوع ورق آلومینیوم از رنگ پودری الکترواستاتیک کورهای استفاده میشود، لایه رنگی آن دارای سطحی پایدار است.
- ۰ ۰
- ۰ نظر